Kerkwegelpad te Beveren-Leie (01-04-07)

Vandaag heb ik wandeling 7 (Kerkwegelpad in Beveren-Leie; 5 km) gekozen uit het boekje ‘Wandelen langs de Leie’ van Julien van Remoortere (Lannoo). De wandeling start aan het kerkplein met de Sint-Jan-de-Doperkerk en gaat vooral langs woonwijken richting de Leie. Op een bepaald punt zou ik via de Pontstraat naar de trekweg van de Leie moeten kunnen maar mijn boekje is nogal verouderd (1996) en ipv. dat de weg doorloopt staat er nu een nieuwbouwvilla en een duidelijk bordje met privaat domein. Niemand thuis maar de buren konden mij vertellen dat het een ‘ambetant’ persoon was die de weg gewoon als eigendom ziet en geen toegang wil verlenen. De gemeente weet ervan maar voorlopig kan ik niet door. Dus keer ik op mijn stappen terug en maak een eigen variante en ga via de Sint-Jansstraat naar de Leie en volg dan de trekweg rechts tot de toegang naar het natuurreservaat ‘De Zavelput’. Na mijn rondje doorheen het natuurreservaat gaat het via de oude kerkweg (slechts een klein deel is nog authentiek) door nieuwbouwwijken terug naar het startpunt. Wandeling krijgt van mij maar een 6/10. Veel te veel door de bebouwde kom en bewegwijzering ontbreekt regelmatig. Het stukje langs de Leie en door het natuurreservaat was wel een mooi deel.

Advertenties

2 reacties op ‘Kerkwegelpad te Beveren-Leie (01-04-07)

  1. Julien van Remoortere is al ettelijke jaren een van mijn favorieten. Dank zij zijn boekjes heb ik bijvoorbeeld de Hoge Venen leren kennen.

    Like

  2. Wandelen met een handheld GPS is echt een aanrander. Kijk maar even op onze website. In elk geval: je hebt een aangename blog
    Marc

    Like

Reacties zijn gesloten.