Een grafelijke tocht door het kasteelbos van Wijnendale te Torhout (15-04-07)

Op deze ‘zomerdag’ hebben we route 4 (Wijnendalebos Torhout, 6.5 km, niet bewegwijzerd) gewandeld uit de map ‘De 75ste mooiste fiets- en wandelroutes van België’ (Lannoo). Vertrekkend vanaf de ingang van het Wijnendalekasteel wandelden we langs de buitenste slotgracht en passeerden we de kapel van O.L.V van Wijnendale waar volgends de legende Maria van Bourgondië in 1482 een dodelijke val maakte van haar paard. Even verder duikt een ijskelder op en kregen we een mooi zicht op het Wijnendalekasteel. Na ongeveer een kilometer ging het het bos in langs de hoofddreef. Het was hier heel erg rustig ondanks het mooie weer. Gedurende de eerste 1,7 km liepen we samen met de GR130 (van Maldegem tot Stavele). Na een infobord verlieten we de GR130 en ging het richting het bosreservaat. Af en toe kwamen we infoborden tegen over de fauna en flora in het bos. Daarna ging het langs de zuidelijke en oostelijke rand van het bos verder richting de Planterijdreef. Deze dreef is geflankeerd door hoge, scheefgegroeide canadapopulieren en is prachtig om in te wandelen en vormt dan ook een mooie afsluiter van deze wandeling. Deze wandeling krijgt van mij een 8/10. Rustig en afwisselend. Het lukt me niet op de slideshow te tonen maar als je klikt op ‘view all images’, kun je de foto’s bekijken.

 

Advertenties

4 reacties op ‘Een grafelijke tocht door het kasteelbos van Wijnendale te Torhout (15-04-07)

 1. Laatst zijn m’n vriend en ik eens naar Wijnendale gegaan om te wandelen in het bos, mij gekend van de Nacht van Vlaanderen. We werden aangetrokken tot een cafeetje en zijn er blijven plakken. Na enkele pinten waren we te lui geworden om nog te wandelen. ’t Zal tot in juni zijn, voor een nieuw Nacht van Vlaanderen-avontuur.

  Like

 2. Tja, een paar pintjes drinken is ook genieten, hé. Wij zijn NA de wandeling blijven plakken in het café naast het kasteel.

  Like

 3. Hallo Ambigirl,

  Had ik het geweten, dan had ik jullie gids kunnen zijn. Ik woon in Torhout en heb het bos al een paar keer gedaan (maar dan wel alle paadjes, vooral diegene waar niemand anders ooit komt). Zal je sjieke (!) site wel nog eens grondiger bekijken om wat ideeën op te doen.

  Like

Reacties zijn gesloten.