Wandelen langs de Leie in Sint-Martens-Latem (22-04-07)

Terug schitterend weer op deze zondag en deze keer werd het nog eens een wandeling van de website Arco, nl. wandelen langs de Leie in Sint-Martens-Latem (7 km, niet bewegwijzerd). Deze is ondertussen al van de website verwijderd maar via volgende link (http://www.promenadesbacob.be/kaartpdf/WAND10b_nl.pdf) kun je de routebeschrijving en het kaartje uitprinten. De wandeling is trouwens ook terug te vinden in het boek ‘Wandelen door de mooiste landschappen in België’ (Lannoo). De wandeling loopt grotendeels samen met de GR128 en de variante van de GR128.

We startten aan de mooie, witte Sint-Martinuskerk en komen al snel aan de Leie. Maar villa’s belemmeren algauw het uitzicht. Na een scherpe bocht gaat het via een graspad terug naar de Leie die we een kort eindje volgen. Daarna gaat het via villawijken naar het veer van Baarle. Hier volgt een mooi, langs stuk langs de Leie met links de Leiemeersen en aan de overkant de tuinen van de villa’s. Door het mooie weer is het ook heel druk op de Leie. Huurbootjes, kano’s, luxueze boten, alles passeert de revue. Uiteindelijk trekken we de Leiemeersen in en komen we terug in de villawijken. En je mag zeker zijn dat het VILLA’s zijn. Na de villawijken trekken we via de mooie en rustige berkenbosdreef (je wandelt wel langs beuken ;-)) terug naar de Sint-Martinuskerk. Daar zitten alle terrassen vol en dus hebben we als afsluiter ons nog even aan de Leie gezet om te genieten van de zon en de voorbijvarende boten. Deze wandeling is een aanrader: heel afwisselend en een groot deel onverhard. Ze krijgt van mij een 8,5/10. Foto’s: http://www.slide.com/r/rxdUdV8N6D9DBeADq948RheqN_uh1dUG

Advertenties

3 reacties op ‘Wandelen langs de Leie in Sint-Martens-Latem (22-04-07)

  1. Lang geleden, toen ik nog een puber was – neen nog net geen puber – was dat voor mij en mijn klasgenoten een geliefd avonturen gebied. Hier hebben we, als ridder, jonkvrouwen, weduwen en wezen verdedigd tegen de boze en slechte roofridders.

    Like

Reacties zijn gesloten.