Wandelen langs het fraaiste van Machelen (10-06-2007)

Na het stemmen voor Kamer en Senaat was er nog tijd om te gaan wandelen. Deze keer werd het wandeling nr.10 uit het boekje ‘Wandelen langs de Leie’ van Julien Van Remoortere (10 km, niet bewegwijzerd) met als startplaats het Kerkplein in Machelen. Bij het eerste stukje ging de wandeling rond de oude Leiearm op een tegelpad en een graspad met zicht op de kerk en de oude Hostensmolen. Daarna ging het het landelijke Machelen in langs rustige wegen tussen de velden met maïs, aardappelen, gerst, tarwe, rogge, kolen, … . Na deze zuidelijke lus ging het terug naar de dorpskern van Machelen waar het langs de romp van de Hostensmolen, een Franse militaire begraafplaats en veel nieuwbouw ging. Daarna volgde een noordelijke lus richting de Leie terug door landbouwgebied. De rechtgetrokken Leie kreeg ik met moeite te zien door het hoge gras. Na nog een stukje tussen de velden, ging het door het kerkhof terug naar de start. Een rustige, landelijke wandeling die een 7,5/10 krijgt.

Advertenties

6 reacties op ‘Wandelen langs het fraaiste van Machelen (10-06-2007)

 1. Bij jou was het eerst stemmen en dan wandelen en bij mij omgekeerd. Tussen de velden met het groeiende graan wandelen, vind ik heerlijk. En binnenkort is het terug aan de maïs !
  Wandelgroetjes, Maaike.

  Like

 2. Dag Ambigirl. Bedankt voor je berichtje in mijn gastenboek. 🙂
  Je vroeg hoe de wandeling in Kanegem was? Beetje teleurstellend, veel verharde wegen, beetje saai vrees ik. Zo te zien lijkt de wandeling in Machelen veel beter te zijn.
  Gelukkig vallen de meeste dagstappers goed mee, zelfs heel goed mee. Dus laat je zeker niet afschrikken.
  Veel wandelplezier, en wie weet, komen we elkaar eens een keer tegen op een GR. 🙂
  Groetjes.
  Kathleen

  Like

 3. Hallo,
  Toevallig belande ik hier op dit wandelblog.Prettig te lezen teksten en mooie foto’s.
  Ik ben in het bezit van alle dagstappersgidsen. Van West-en OOst-vlaanderen heb ik alle tochten al gedaan.Van de meeste heb ik genoten van het mooie landschap dat de provincie’s te bieden hebben.
  Indien je informatie over een bepaalde wandeling zou willen weten, mag je me gerust om raad vragen.
  Alle wandelingen lopen over verschillende GR’s en keren terug via alternatieve wegen die soms heel verrassend mooi zijn.
  Ik wens je nog veel wandelgenot.

  Like

Reacties zijn gesloten.