12e sneukeltocht ‘Kom op tegen kanker’ te De Pinte (05-08-2007)

Vandaag werd het eens geen wandeltocht maar een fietstocht. Het was de derde maal dat we deelnamen aan de sneukeltocht voor ‘Kom op tegen kanker’ met start in De Pinte. Het weer was prachtig en de eerdere parcours in gedachten verwachten we terug veel van deze tocht. Bij de start kreeg je al twee koffiekoeken met koffie of fristi en om kwart voor 12 konden we vertrekken. Eerst ging het via de Scheldeveldedreef richting Zwijnaarde waar we de Schelde overstaken. Via onverharde wegen ging het langs de Sint-Elooisput en verder door het Hollebeekpark en langs het Gentbos naar de eerste stop in Bottelare waar een lekker visschoteltje als voorgerecht met wijn of fruitsap geserveerd werd. Daarna werd het wat heuvelachtiger met toch 2 ‘serieuzere’ beklimmingen. Eén op weg naar Munte maar vooral omhoog naar de Prinsenmolen (Baaigem) op een kasseiweg was toch eventjes afzien. Maar we geraakten zonder problemen boven en dit moesten we ook aankunnen want eind augustus gaan een vriendin en ik op fietsvakantie van Gent naar Tongeren via de Scheldedeltaroute en de Vlaanderen Fietsroute en dat zal nog meer heuvelachtig zijn. Na de beklimming volgt natuurlijke een leuke afdaling naar onze volgende stop waar we tomatenroomsoep met beschuit kregen maar ik vond het toch wat te warm voor soep en een cola smaakte beter. Vanaf dan hadden we een mooi zicht op de Scheldevallei en ging het dan in dalende lijn via een mooi, onverhard pad richting Gavere waar een stopplaats was voorzien in het Domein Sint-Sebastiaan Schuttersgilde. Hier werd het hoofdgerecht geserveerd dat bestond uit een koude schotel met frieten maar de lange wachtrij in de felle zon en de weinige honger liet ons besluiten om verder te rijden naar de volgende rustpost.

DSCN6805b
Klik op de foto om de volledige fotoreeks te zien
Vanaf Gavere volgden we het jaagpad op de linkeroever van de Schelde tot de volgende rustpost te Eke-Nazareth waar we een deugddoend yoghurtje en fruit met kaas kregen. Hier kruisten we ook veel andere fietsers op deze mooie zomerdag. Na nog een stuk het jaagpad gevolgd te hebben, verlieten we deze ter hoogte van de oude Scheldearm ‘het Doornhammeke’. Dit stuk was zeker niet onbekend na de wandeling in de Scheldemeersen te Zevergem op 03 juni en is echt de moeite om eens naartoe te gaan. Daarna ging het via wat minder mooie wegen terug naar De Pinte waar de sneukeltocht afgesloten werd met een frisco en een soya-pudding. De sneukeltocht voldeed volledig aan onze verwachtingen en het parcours was nog aantrekkelijker dan de vorige jaren dat we meereden (en dat was toen ook al de moeite). De tocht zelf was 40,7 km lang maar van en naar mijn appartement in Gent kwam er nog 14,8 km bij met een mooi totaal van 55,5 km. 
Advertenties

7 reacties op ‘12e sneukeltocht ‘Kom op tegen kanker’ te De Pinte (05-08-2007)

 1. Ik lees in het forum dat je een vraagje stelt over de breedte van je kolom. Dat komt omdat je enkele postjes geleden twee foto’s gezet hebt die breder zijn. Je hebt twee mogelijkheden: ofwel moet je wachten tot die postjes “verstreken” zijn en niet meer op je startpagina verschijnen ofwel moet je die foto’s verkleinen. Dit ga je telkens voorhebben als je een foto plaatst die breder is als de gewone breedte van het middenstuk van je blog.

  Ik wens je nog een fijne donderdag!
  Groetjes van Fleur

  Like

 2. Hoi Ambigirl,
  ik zie dat je een ander design hebt genomen?
  Bij mijn design is de middenkolom idd ook breder maar dat is bij ieder design anders.

  Als je je vorig design toch wil behouden, kun je die middenkolom zelf breder maken door in de HTML-code het volgende aan te passen:

  Je kunt met die width (2 maal) “spelen, aanpassen” en zo breed maken als je wiL.

  Hopelijk begrijp je wat ik bedoel.
  Groetjes van Fleur

  Like

 3. Een heel mooie site.
  Dat je je wandelingen in een google.maps hebt staan vind ik echt heel mooi gedaan.

  Wat denk je om eens een wandeling ten noorden van Antwerpen te gaan doen?
  Ook een heel mooie omgeving en vooral, het is ook voor een goed doel.

  Op 9 september organiseert Breek de Stilte (een vzw voor mensen met autisme) haar 11de wandeling. Ga zeker eens een kijkje nemen op hun site http://www.breekdestilte.be

  Like

 4. Beste Ambigirl,

  Van in het begin ben ikzelf medewerker op de “lunchpost” en het doet deugt uw reactie’s hier te mogen ontdekken. Voor ons een hart onder de riem om volgend jaar er terug tegen aan te gaan :-).
  (Link ontvangen via de organisatie – Dirk Morel)

  Like

 5. Dag Ambigirl,

  Toevallig ben ik op uw site terechtgekomen. Het is als organisatie heel leuk om een neutraal verslag te mogen lezen van onze sneukeltoer.
  In ieder geval heel erg bedankt.

  Vriendelijke groeten,
  Dirk Morel

  Like

Reacties zijn gesloten.