Hoge Venen (14-10-07)

Zondag trokken we naar de Hoge Venen. We vertrokken aan Baraque Michel en gingen door een deel van de Hautes Fagnes naar de Fagne Wallonne. Daarna ging het naar het hoogste punt van België: Signal de Botrange (694 m boven de zeespiegel). Via een langlaufpiste trokken we verder richting N68 die we overstaken en zo terecht kwamen in de Fagne de Polleur met een natuurleerpad. Hier zagen we o.a. hoe turf vroeger werd gestoken. Na nog een laatste stukje door het bos kwamen we terug aan Baraque Michel. Ik was nog nooit naar de Hoge Venen geweest en vond het wel mooi. Erg afwisselend is het landschap niet maar juist die uitgestrektheid maat het zo speciaal. Eén klein nadeel was het vele volk op zo een zonovergoten zondag.

DSCN8013B
Klik op de foto voor de volledige fotoreeks
Advertenties

3 reacties op ‘Hoge Venen (14-10-07)

  1. Ginder in het gebied Bourgoyen Ossenmeersen is het goed vertoeven. Mijn vader zaliger, was er een vogelspotter, en zelf heb ik naar aanleiding van een wandeling dit gebied opnieuw ontdekt.
    Je zal er veel plezier aan beleven als je zo dicht bij wat rond doolt.

    Like

  2. Nu in het weekend van eind augustus 2009, was ik met het wandelteam “De Doetjes” in de Hoge Venen. We hebben super genoten van een kronkelend GR-pad langs een riviertje, de Helle. En dan na een rust aan de Signal de Botrange hebben we kilometers lang gestapt door een uitgestrekte veengebied. “Le Duret”. Amaai, zo een onmetelijkheid zonder bewoning.
    Je hebt volkomen gelijk: die uitgestrektheid is bijna onvoorstelbaar.

    Like

Reacties zijn gesloten.