Rustig wandelen in de Vorte Bossen, het Bulskampveld en de Gulke Putten te Doomkerke (02/03/2008)

Deze keer trokken we naar Doomkerke, een heel klein gehuchtje in de buurt van Ruiselede en Wingene. De wandeling komt terug uit het ‘Groot Wandelboek Vlaanderen’ van Lannoo (wandeling nr. 64; 15,8 km). Een paar jaar geleden had ik al de provinciale Parochieveldwandeling gedaan en het eerste deel tot het verlaten van de Vorte Bossen liep volledig samen met deze wandeling. Ook de GR 129 vergezelde ons tot in de Vorte Bossen. Vroeger was dit gebied een groot heide- en venengebied. Nu schiet er niet veel meer van over maar er zijn nog enkele restanten van dit woeste gebied. 

DSCN8880B
Klik op de foto voor de volledige reeks

Na de rustige Vorte Bossen ging het over asfalt naar de rand van Maria-Aalter dat we snel terug verlieten via een lange weg richting Sint-Joris-ten-Distel. Dit was het minst interessantste deel. Eenmaal over de Zoutersbeek ging het terug door bos en daarna richting de weg Doomkerke-Beernem. We staken die over en kwamen terecht in de Wildenburgse Bossen. Ook hier was het heel rustig en zalig wandelen. Na het verlaten van deze bossen volgden we een deel van de Wildenburgroute die ik in september wandelde (http://ambigirl.skynetblogs.be/post/4985728/stille-schoonheid-tussen-wildenburg-en-het-si) richting Doomkerke. Ook al is deze streek zeer gekend voor mij, toch ontdekten we nog nieuwe paadjes. De wandeling krijgt een 8,5/10, een mooi parcours met veel onverharde wegen en veel bossen. Persoonlijk denk ik dat de wandeling mooier is in de lente, zomer of herfst. Nu vond ik het wat minder met het grijze weer en de kale takken. Rustig wandelen in de Vorte Bossen, het Bulskampveld en de Gulke Putten te Doomkerke at EveryTrail http://www.everytrail.com/iframe2.php?trip_id=14123&width=415&height=300Map created by EveryTrail:Share GPS tracks

Advertenties

3 reacties op ‘Rustig wandelen in de Vorte Bossen, het Bulskampveld en de Gulke Putten te Doomkerke (02/03/2008)

 1. Ja, dat vind ik ook altijd het vervelendste: die donkere dagen en weinig of geen groen die het een beetje opfleuren. Maar het wordt beter: de natuur begint te ontwaken!

  O ja, en je had gelijk wat de GR 5a betreft: er stond ons nog een mooi stuk te wachten in de Westhoek.

  Like

 2. Tijdens zo’n mooie wandeling vergeet je snel het weertype
  temeer het niet regende!
  Je geeft de streek mooi weer (in minder mooi weer) met je foto’s en mijn favoriet is de foto met de zwammen.

  Like

 3. Het is heerlijk wandelen in die streek. Veel bossen… Amaai, dat er nu nog paddestoelkes staan. Ik ga er ook regelmatig eens wandelen.

  Like

Reacties zijn gesloten.