Promenade Soupirs te Erezée (19-04-2008)

Zaterdag 19 april was het weer wat minder maar omdat het maar lichtjes druppelde, besloten we om toch een korte wandeling te doen. Wandeling nr. 6 (promenade soupirs, 8 km maar voor ons slechts 6,7 km door dat we niet vanuit het centrum vertrokken) passeerde op 100 m van ons huis. We staken onmiddellijk het riviertje L’Estinale over via een smal voetgangersbrugje en moesten door een wei stijgen uit de vallei. Daarna volgde een kort stukje door een bos waarna we terug afdaalden naar L’Estinale. Onmiddellijk passeerden we een boerderij waar 3 grote honden ons luid blaffend begroetten. Het is ons opgevallen dat veel honden hier als echte waakhonden dienen en zielig vasthangen via een touw of ketting aan een stok of muur. Van mij mogen ze toch wat meer vrijheid hebben zolang ze maar niet los op straat lopen. Vervolgens ging het stijgend naar het dorpje of gehuchtje Clerheid via een lange grindweg. Al snel waren we erdoor en daalden we via een steil pad terug naar het riviertje L’Estinale dat we overstaken via 2 wankele planken. Langs een sportcentrum kwamen aan de N807 wie we overstaken. We volgden nu een hele tijd een asfaltwegje en kwamen zo bij een klein chocoladefabriekje waar we natuurlijk niet konden voorbij lopen zonder een pakje chocolade te kopen. Je kon er ook een rondleiding krijgen maar helaas was een deel van ons groepje al door.

DSCN9840B
Klik op de foto voor de volledige reeks

 

We vervolgden onze weg door een bos en daalden naar een beekje waar de rest ons aan de overkant op stond te wachten. Er was hier geen brug maar enkel een smalle, gladde boomstam en ze wilden eens zien of we al dan niet in het water gingen vallen. Mijn zus en ik maakten er korte metten mee en liepen heel snel door het water dat hoogstens 10 cm diep was. Allebei zijn we met droge voeten aan de overkant gekomen. Mijn schoonzus gebruikte het boomstammetje maar kon gelukkig op de hulp van mijn broer rekenen. Het was ondertussen lichtjes  beginnen regenen het hield niet meer op tot we terug thuis waren. Via een mooi kronkelende grindweg ging het terug naar de N807 die we nogmaals overstaken richting het gehucht Awez. De laatste kilometers gingen over rustige asfaltwegen terug naar ons huisje. Leuke, niet te moeilijke wandeling behalve dan de oversteek van de beekjes. Een 8,5/10 waard.

Advertenties

5 reacties op ‘Promenade Soupirs te Erezée (19-04-2008)

 1. het is inderdaad prachtig, en zeker de moeite om er heen te gaan. Of ze dit week-end nog zo mooi zullen staan ? Geen idee. Ze hebben deze week natuurlijk wel genoeg licht en water gehad, dus ik vermoed dat ze zeker nog niet zullen verwelkt zijn. Maar indien het dit jaar niet lukt, moet je zeker volgend jaar gaan (in de agenda schrijven hé !)
  groetjes,
  thierry

  Like

 2. Ik heb een flink deel van de foto’s van je laatste tochten bekeken en zoals altijd krijg je het steeds voor elkaar om een streek wandeling prachtig uit te beelden.
  Om er water van in de mond te krijgen. Grandioos!!

  Like

 3. MOOI
  Wij gaan binnenkort ook naar Erezé. Wij hadden ons graag voorbereid op enkele wandelingen. Kunnen we meer info inwinnen over die wandeling nr. 6
  Mvg
  Jan

  Like

 4. wij hebben op één dag deze wandeling alsook de wandeling estinal gemaakt,deze laatste is wel zwaar !beiden zijn prachtig,gelukkig hadden wij droog weer.eind juli’09.deze beide wandelingen zijn door iedereen aan te raden,behalve op het eind van wandeling estinal moet je goeie schoenen aanhebben,want je loopt het laatste stuk recht naar beneden in soort aarde-goot,deze is bij slecht weer niet te doen.verder niets dan lof over deze wandelingen voor beide geef ik zelfs een 9/10

  Like

 5. Hallo,
  Wij gaan over twee weken naar Erezee. Jullie hebben het over wandeltocht no6. Maar in welk boek kan ik dat vinden. Ik heb nu het Groot Wandelboek Ardennen van Lannoo’s.
  Alvast bedankt

  Like

Reacties zijn gesloten.