Padenweelde in het Faluintjesland te Moorsel (28-06-08)

Eindelijk nog eens tijd gehad om te wandelen en het heeft deugd gedaan. Wandeling nr. 56 (16,7 km) met vertrek te Moorsel uit het Groot Wandelboek Vlaanderen van Lannoo stond op het programma. Dit was voor mij een totaal onbekende streek maar ik kom er zeker nog eens terug. We vertrokken aan de kerk van Moorsel en kwamen al snel op rustige gras- en grindwegen. Het eerste deel ging naar de Abdij van Affligem waar we een mooi zicht op kregen. Vanaf de abdij volgde de éne onverharde weg of wegel na de andere en ging het richting Meldert. We passeerden onderweg ook nog enkele hoppevelden. Vroeger kreeg de streek hier ook soms de naam Klein Poperinge. Na Meldert ging het nu naar het Kravaalbos. Dit is een 80 ha groot restant van het vroegere Kolenwoud, waar ook het Hallerbos, Zoniënwoud en Meerdaalwoud deel van uitmaakten. Het is hier heerlijk wandelen met af en toe avontuurlijke en overwoekerde paadjes.

DSCN0758B
Klik op de foto voor de volledige fotoreeks


Na dit bos gaan we naar het gehucht Parijs. Ik wist niet dat er ook een Parijs in België was.  Een frituur zorgt voor de nodige verfrissing want nergens vonden we een open café op onze weg. Vanaf dan ging het terug verder naar Moorsel door de Molenbeekvallei en de Faluintjes. De naam betekent houtbussel en zou verwijzen naar de takkenbosjes van wilgen- en essenhout die wellicht werden gebruikt om de drassige weilanden in het gebied doorwaadbaar te maken. In Moorsel ging het nog langs het waterkasteel waar we niets te zien van kregen en stonden we uiteindelijk terug aan de kerk. Deze wandeling vond ik echt geslaagd doordat hij bijna volledig onverhard is en heel rustig. Je voelt je soms heel ver van de bewoonde wereld. Ook het stuk door het Kravaalbos was de moeite en dus een 9/10 waard. Moorsel: Padenweelde in het Faluintjesland at EveryTrailhttp://www.everytrail.com/iframe2.php?trip_id=27089&width=415&height=300Map created by EveryTrail:GPS Geotagging

Advertenties

4 reacties op ‘Padenweelde in het Faluintjesland te Moorsel (28-06-08)

 1. mooie streek hé … binnenkort doe ik ook een wandeling in en rond Affligem.
  Van het waterkasteel is inderdaad weinig te zien. Als je weet waar (ergens ter hoogte van de bocht op de grote baan), kan je er een glimp van opvangen, maar het is zeker niet zo spectaculair als het klinkt.
  In het kravaalbos heb ik ook al ettelijke kilometerkes versleten, en het is er prachtig in elk seizoen en bij elk weertype (ja, zelfs in de regen …)
  ‘k Kijk er al naar uit om de streek opnieuw te gaan verkennen (’t is in de buurt van mijn geboortestad – Aalst – maar ’t is eigenlijk wel een tijdje geleden dat ik er nog gaan wandelen ben … ‘k weet het : shame on me … ;-))
  Uit mijn herinneringen kan ik je 9/10 zeker beamen, en ‘k ben blij dat ik dit dus binnenkort opnieuw nog eens kan bewonderen met eigen ogen …

  groetjes,
  thierry

  Like

 2. Parijs een gehucht? Jawadde! En met een frituur?!Het moet niet altijd de Eifeltoren zijn. De plaatjes zien er in ieder geval heerlijk zomers uit. Hoog tijd dat het vakantie is. Dan kan ik daar ook eens naar toe.

  Like

Reacties zijn gesloten.