Wulveringem: wandelen naar het laagste punt van België, de Moeren (30-06-08)

Maandag had ik een dagje verlof en met dit mooie weer gingen we natuurlijk gaan wandelen (wandeling nr 74, 15 km, Groot Wandelboek Vlaanderen). We startten in Wulveringem (Beauvoorde), een rustig dorpje met waterkasteel (helaas op maandag gesloten) en vele kunstateliers met kunstwerken en gedichten in het straatbeeld. Van daaruit ging het via rustige grind-, gras- en asfaltwegen naar Houtem waarbij we een stukje de GR 5A volgden. Eenmaal uit Houtem volgden we de Bergenvaart waarbij we de oude Houtemsluis passeerden op dit in onbruik geraakte kanaal. Daarna ging het door de Buitenmoeren naar het laagste gebied van België, de Moeren dus. We trokken er niet in maar volgden de rand van dit 3000 ha grote gebied langs de Ringslot tot aan de enigste overgebleven molen (of restant ervan) die de Moeren droog hield. Daarna ging het terug naar Wulveringem met zicht op Bulskamp en langs het gehucht het Zwaantje. Een rustige wandeling maar iets te veel asfalt, een 8/10 waard. De terugweg naar huis verliep minder goed. Platte band! Maar we zijn thuis geraakt met een mooie zonsondergang als beloning.

DSCN0925b
Klik op de foto voor de volledige reeks

Wulveringem: wandelen naar het laagste punt van België, de Moeren at EveryTrailhttp://www.everytrail.com/iframe2.php?trip_id=27469&width=415&height=300Map created by EveryTrail:GPS Geotagging

Advertenties

8 reacties op ‘Wulveringem: wandelen naar het laagste punt van België, de Moeren (30-06-08)

 1. We hebben in de Mei maand deze tocht ook gewandeld. Bij het zien van uw mooie foto’s is er blijkbaar een probleem bij mij opgelost. Bij de hoeve “De tien gemeten ” stond een restant van een gebouw ( blijkbaar en molen ). Wel nu weet ik dat dit de sint-karelmolen was. Bedankt.

  Like

 2. De foto met de zwaluwen is prachtig. Het is leuk te zien dat er weer wat meer rondvliegen in de lage landen dan pakweg een paar jaar geleden. De molenromp op de foto is niet de enige hoor. Wat meer noordwaarts langs de bergenvaart staat er nog een die nog wieken draagt 🙂

  Like

 3. Mooie blog. je moet je volgende tocht misschien aankondigen op je blog..wie weet komen we elkaar dan wel eens tegen.
  Zondag trek ik in ieder geval naar de Molsbroektochten in Lokeren.

  Like

 4. Met dat graan kan je tegenwoordig kunstige foto’s maken. Ik heb er ook al enkele getrokken.
  En van kunst gesproken, die kunsthondjes zijn ook best origineel.

  Like

 5. Aan de foto’s te zien toch nog vrij landelijk en veel groen, net wat wij graag hebben. Helaas nog niet gewandeld aldaar. Ik zal’t in het achterhoofd houden want we houden van afwisseling en graag iets nieuws. Stap voor stap een stukje van België ontdekken, op een ontspannende manier.
  Vandaag waren we in Lierde, Vlaamse Ardennen. Mooie tocht maar iets meer natuur zijn (toch 90% was over asfalt). Och ja… we hebben er toch van genoten.
  Fijne zondagavond nog !
  Groetjes,
  Jeroen

  Like

 6. alweer een mooi verslag. Jammer van die platte band, maar als je genoten hebt van de tocht, is dat eigenlijk toch het minste van je zorgen zeker ?

  groetjes,
  thierry

  Like

 7. Ik heb je foto’s eens bekeken. Van blaffende honden wordt gezegd dat ze niet bijten. Maar hoe zit dat eigenlijk met beschilderde honden?

  Like

Reacties zijn gesloten.