Verlengd weekend in de Ardennen te Rogery (Gouvy) (07-11-08 tem 11-11-08)

Een verlengd weekend en dit was de gelegenheid om met de hele familie naar de Ardennen te trekken. We verbleven in Rogery in de ‘Ferme sans nom’. 2 mooi gerenoveerde verblijven stonden tot onze beschikking samen met sauna en bubbelbad. Rogery zelf is één van de 23 dorpen van Gouvy op ongeveer 470 meter hoogte maar ligt dichter bij Vielsalm. Als ik ergens naartoe trek, surf ik op voorhand al eens op het internet op zoek naar wandelingen in de omgeving. Op de site van groteroutepaden bleek dat zowel de GR 5 als de GR 571 in Vielsalm passeerden. De toeristische wandelkaart van Vielsalm had ik al in bezit maar daar stonden de GR’s niet op aangeduid. Dan maar naar de bib om de topogidsen te lenen. Enkel deze van de GR 571 (franstalig) was binnen maar het deel van de GR 5 rond Vielsalm stond ook ingetekend en wat bleek. De 2 routes passeerden heel dicht bij het dorpje Rogery dus stonden deze 2 wandelingen al snel op het programma. Een verslagje en meer details volgen nog van deze wandelingen. Daarnaast hebben we enkele kortere wandelingen gedaan in Rogery, Vielsalm (rondwandeling rond het meer: 2 km), en Beho (wandeling ‘Maison Neuve’: 4,1 km). Een fotoimpressie van deze wandelingen vind je door op de foto te klikken.

DSCN9883B

Advertenties

4 reacties op ‘Verlengd weekend in de Ardennen te Rogery (Gouvy) (07-11-08 tem 11-11-08)

  1. in de ardennen is altijd wel iets te beleven.Wandelingen zijn steeds mooi,maar soms ook wel zwaar.ik zie dat je in april dicht in onze streek was.Mooi blog trouwens
    groetjes

    Like

  2. Ik ben ook al enkele keren in de streek van Vielsalm gaan wandelen, ik vind het een prachtige streek. Geen last gehad van de jacht? Dat is in deze tijd van het jaar een echte plaag in de Ardennen.

    Like

Reacties zijn gesloten.