Gent bij Nacht (13-12-2008)

Het stond al lang op mijn programma om Gent eens met het fototoestel te verkennen en nu er een wandeling georganiseerd werd door de Florastappers, twijfelden we niet lang om mee te stappen. We vertrokken vanuit KaHo Sint-Lieven aan het Rabot en kozen voor de 6 km om uitgebreid stil te staan bij de mooie plekjes die Gent te bieden heeft. Enkele plaatsen die we passeerden: Begijnhof, Prinsenhof, Gravensteen, Graslei en Korenlei, Veldstraat, Kouter, Sint-Baafsplein met Sint-Baafskathedraal, Belfort en Lakenhalle, kerstmarkt en ijspiste, Korenmarkt, graffitistraatje, Vrijdagsmarkt en Patershol. Als inwoner van Gent kende ik de meeste plekjes al maar toch heb ik enkele nieuwe ontdekkingen gedaan zoals het graffitistraatje (al veel over gehoord maar nog nooit door gelopen) en de Augustijnenkaai met de Lieve. Een meer dan geslaagde tocht waarbij de prachtigste plekjes van Gent mooi verbonden waren. De kwaliteit van de foto’s zijn niet super (nadeel van een digitaaltje) maar ik ben toch tevreden met het resultaat. Klik op de foto voor de volledige reeks.

DSCN0412B

Advertenties

3 reacties op ‘Gent bij Nacht (13-12-2008)

  1. Ambigirl bij een clubwandeling ? Dat had ik nu niet verwacht.
    Zo te lezen vond je het de moeite waard. De ervaring van een wandeling met meer dan 3.000 wandelaars is wel wat anders dan een stille GR-tocht

    Like

  2. Het is en blijft een prachtige stad. En zo s’avonds heeft het nog iets extra’s. Binnenkort ga ik er zeker nog eens langs voor die wandtapijtententoonstelling.

    Like

Reacties zijn gesloten.