Godewaersvelde: Autour du Monastère (28-12-08)

Een kortere wandeling van 12 km uit het wandelgidsje ‘La Flandre à pied’ (uitgave van de Franse Grote Routepaden Organisatie) werd zondag gedaan. De wandeling is geen GR-wandeling maar af en toe worden we vergezeld door de rood-witte streepjes van de GR 128. Alle bewegwijzerde wandelingen uit het departement Nord in Frankrijk kun je trouwens op een goede site terugvinden. Heel gemakkelijk: route afprinten en vertrekken. Routekaartje en beschrijving van deze wandeling vind je hier terug. We startten op de top van de Katsberg (Mont des Cats; 150 m) aan de abdij waar nog steeds een gemeenschap leeft van monniken en trekken door het Ermitagebos naar de Kapel van de Passie. Langs de televisiezendmast dalen we nu langs de flanken van de Katsberg. Het is een koude winterperiode en het gras is goed gerijmd. De ijskristallen zijn heel mooie kunstwerkjes. Met zicht op de Zwarte Berg (Mont Noir) gaan we terug richting top van de Katsberg en krijgen een blik op de abdij op de top. Maar we gaan niet naar deze top en via een mooi onverhard pad en later asfaltweg gaan we naar de top van de Boeschepeberg (129 m).

DSCN0689B

Klik op de foto voor de volledige reeks

Opnieuw worden we een onverharde weg ingestuurd die overgaat in een prachtige holle wegel in een bos. Na het bos krijgen we zicht op het vlakkere land ten noorden van de Katsberg en volgen we een asfaltweg die mooie zichten biedt op Godewaersvelde en in de verte de Casselberg. We zijn bijna terug aan de top van de Katsberg maar een wegel stuurt ons via een omwegje en de “Col de Berthen” uiteindelijk terug naar de abdij. Dan volgt nog een klein lusje langs een mooie herberg en Christusbeeld. De zon begint ondertussen te zakken en na een steile beklimming kan ik een mooie foto nemen van de ondergaande zon. Langs de muur van de abdij bereiken we terug het vertrekpunt. Een heel mooie wandeling (9/10) met panoramische uitzichten en veel onverharde paden. Ik vermoed dat ze er redelijk drassig bij kunnen liggen na regenweer maar nu was alles hard bevroren.

Godewaersvelde: Autour du Monastère at EveryTrail
http://www.everytrail.com/iframe2.php?trip_id=96998&width=415&height=300
Map created by EveryTrail:GPS Geotagging

Advertenties

7 reacties op ‘Godewaersvelde: Autour du Monastère (28-12-08)

  1. En die foto van die ijskristallen: wondermooi!

    Ik wens jou een prachtig nieuw jaar toe met mooie, deugddoende wandelingen, waarin je niet alleen omgeven bent door een mooie natuur, maar ook door lieve mensen!

    Hartelijke groeten

    Like

  2. Ook voor 2009 wensen wij jullie heel veel fijne wandeltochten toe, met vooral een schitterende kijk op de natuur. Laat 2009 een jaar worden waarin de kilometers worden afgehaspeld zonder zorgen, maar vooral voorzien zijn van uitstekend weer en ideale momenten om tot rust te komen.

    Like

Reacties zijn gesloten.