Schellebelle: Door de Kalkense Meersen (10-01-09)

Vrijdag keek ik al heel erg uit naar het weekend. Alles was die dag mooi wit gerijmd en ze beloofden voor het weekend veel zon na een koude vriesnacht (in Diepenbeek: -18°C): mooi weer voor een wandeling in een wit landschap. Het vriest nu al 15 nachten aan één stuk (met heel koude minima) en dat was toch al een tijd geleden. Mijn Fordje van 14 jaar oud ondervond het ook en wou niet starten. Gelukkig had ik afgesproken met een vriendin waarmee ik mee kon rijden en in Schellebelle is een station zodat ik met de trein gemakkelijk terug in Gent geraakte. Ik had de wandeling van de site van Arco gehaald: routebeschrijving en kaart (lengte: 12 km). We parkeerden de auto op het dorpsplein van Schellebelle en vertrokken naar het veer van Schellebelle. Een bordje bij een klok met klepel laat weten dat een krachtig belsignaal nodig is om de overzetman te verwittigen. Na een minuutje komt er iemand af en kunnen we de Schelde oversteken. Er volgt een kort stukje langs de Schelde en via de Blokstraat gaan we de Kalkense Meersen in. De straat is niet gestrooid en de sneeuw kraakt onder onze schoenen. Alles is terug wit gerijmd en dat leverde mooie plaatjes op. Het is echt genieten en goed ingeduffeld voelen we niet dat het vandaag terug een ijsdag is. Dwars over het veld trekken we naar Kalken waar we even de drukkere weg moeten volgen.

DSCN0961B

Klik op de foto  voor de volledige reeks

Aan de Kalkense Vaart trekken we terug de Kalkense Meersen en het witte landschap in. We wandelen verder tot aan de Oude Schelde waar we een smal paadje langs de bevroren Schelde volgen. Hier loopt ook de GR 128 die Wissant met Aken verbindt. Er volgt een heel mooi stukje. Na de Oude Schelde krijgen we een zicht op de kerk van Wetteren en gaat het op het jaagpad langs de Schelde terug naar het veer van Schellebelle. Daar drinken we in ‘De Schelde’ een warme chocomelk en al snel beginnen we te gloeien. Met blozende kaken steken we terug de Schelde over en staan we onmiddellijk aan de auto. Ik word netjes afgezet aan het station en om 16:09 komt de trein mooi op tijd aan om mij in Gent-Sint-Pieters af te zetten. Het was een zalige wandeling in een echt winterlandschap (8,5/10) en ik kom zeker nog eens terug om de Meersen te verkennen in een groen kleedje.

Schellebelle: Door de Kalkense Meersen at EveryTrail
http://www.everytrail.com/iframe2.php?trip_id=104653&width=415&height=300
Map created by EveryTrail:GPS Geotagging

Advertenties

11 reacties op ‘Schellebelle: Door de Kalkense Meersen (10-01-09)

 1. Wat een mooie wandeling en wat een prachtige fotoreportage!

  Geniet nog een beetje van deze (voorlopig?) laatste vriesdag. Ik ga proberen hetzelfde te doen!

  Groetjes

  Like

 2. Zo te zien heb je ook genoten van het witte tapijtje. Eigenlijk is dit inderdaad een landschap om juist niet in groep te stappen, want dan is het nog ongerepter. Ik heb er hoe dan ook van genoten en zo te zien heb je ook juweeltjes van foto’s gemaakt !

  Like

 3. Lijkt me een heel mooie wandeling. Weer een gebied waar ik nog eens heen moet. Maar als er zoveel sneeuw had gelegen als hier zou het nog mooier geweest zijn.

  Like

 4. doe jij die wandelingen in je eentje ? Ik wandel dolgraag, maar ik durf dit niet alleen. Een wandelclub, dan zit je vast en dat zie ik ook niet zitten. Bestaat er zoiets als wandelbuddies ?
  Groetjes,
  Tine

  Like

 5. Prachtige omgeving daar. Wij hebben vandaag ook een stukje van die GR belopen tijdens onze wandeling in Overmere (niet ver van Kalken trouwens) waar dit langeafstandspad zich slingert tussen de Scheldebroeken. Heel mooie natuur en vandaag een ideaal wandelweertje. Het is zoals je zegt, blijkbaar zijn veel wandelaars bloggers, of zijn bloggers wandelaars?? Je komt wekelijks wel één of ander bekend gezicht tegen en dat maakt het allemaal wat leuker natuurlijk. Misschien kruisen ooit wel eens onze wegen elkaar?? Wij plannen in het voorjaar alvast de GR Ijzer, waarvan jij hier al hebt verteld.

  Like

 6. Schitterende foto’s. Ik was vandaag in de Kalkense Meersen. Prachtig gebied. Jammer genoeg was het vandaag een grijze grauwe dag met op het einde een fikse regenbui. Ik ga nog een keertje terug als het mooier weer is. Gr. Ingrid

  Like

Reacties zijn gesloten.