Huldenberg (GR 512 & GR 579, nr. 11, dagstappergids Vlaams-Brabant): Tussen Ijse, Lane en Dijle (30-05-09)

Ik trok dit weekend naar Vlaams-Brabant naar de gemeente Huldenberg voor een wandeling van 20,1 km uit de Dagstappergids Vlaams-Brabant. De wandeling start op het Gemeenteplein en gaat eerst via de GR 512 langs de Ijse, een stukje die ik ooit eens deed met de Vlaanderen Fietsroute. Daarna verlaten we de GR 512 en gaat het klimmend door het Margijsbos naar een plateau waar we de eerste mooie panorama’s krijgen. Vervolgens stappen we door één van de vele schitterende holle wegen naar de Lanevallei en Sint-Agatha-Rode. We zijn snel door dit dorpje en komen in de Dijlevallei waarna een schitterend stuk volgt naar het natuurreservaat Grootbroek en langs de Dijle. Uiteindelijk krijgen we gezelschap van de GR 579 en stappen we naar het Sint-Agatha-Rodebos waar we de hoofdroute van deze GR verlaten en wat verder overschakelen naar een aftakking van de GR 579 naar Waver. We komen langs de mooie, gerestaureerde hoeve (Grande Ferme de Bilande) en bevinden ons even in Waals-Brabant en terug in de Lanevallei. Uiteindelijk stijgen we naar het plateau tussen Lane en Ijse (Terlamenveld) en een laatste, mooie holle weg brengt ons terug in Huldenberg. Dit was een heel aangename en mooie wandeling (****) met veel onverharde wegen en veel afwisseling (langs de riviertjes, door bos, op de plateaus met mooie panorama’s en door schitterende holle wegen).

DSCN9519B

Klik op de foto voor de volledige reeks

Advertenties

7 reacties op ‘Huldenberg (GR 512 & GR 579, nr. 11, dagstappergids Vlaams-Brabant): Tussen Ijse, Lane en Dijle (30-05-09)

  1. Lijkt me een mooie wandeling. Ik ben ooit een keer in Huldenberg geweest, tijdens mijn middelbare-schooltijd kwamen we er op een studiereis voor aardrijkskunde (“Het Brabantse Leemplateau” of zoiets). Ik meen me te herinneren dat ik het er toen mooi vond. Dus heb ik me voorgenomen om er nog eens heen te gaan, wat er tot nu toe nog niet van gekomen is.

    Like

  2. Tja het nadeel van wandelen in de polders natuurlijk, het zijn kaarsrechte banen en de wereld lijkt er vlakker dan elders. Gelukkig kunnen we ook af en toe eens naar Vlaams Brabant om er dan een heel ander genre parcours aan te treffen. Sinds afgelopen week zijn we nu ook de trotse bezitters van de eerste exemplaren van de dagstappergidsen en zo kijken we nu ook al uit naar de eerste ervaringen met dit soort wandelingen. Maar ja, hier staan veel voorbeelden te lezen, dus moeten we eens langs komen om een keuze te maken.

    Like

Reacties zijn gesloten.