Sint-Pieters-Leeuw (GR 512; nr. 3; dagstappergids Vlaams-Brabant): Kastelen in het Pajottenland (25-07-09)

Het was alweer een jaar geleden dat ik nog eens in het Pajottenland ging wandelen. Deze wandeling van 20.3 km uit de dagstappergids Vlaams-Brabant vertrok aan de kerk van Sint-Pieters-Leeuw. We volgden hierbij de GR 512 (Diest-Geraardsbergen) van Sint-Pieters-Leeuw tot het dorpsplein van Gaasbeek om dan terug te keren naar Sint-Pieters-Leeuw via niet-bewegwijzerde wegen en thv. de Zuunbeek terug de GR 512 op te pikken tot aan de VRT-toren. Onderweg passeren we verschillende kastelen waaronder het kasteel van Gaasbeek dat zeker de moeite waard is om eens te bezichtigen en het Coloma-kasteel in Sint-Pieters-Leeuw zelf. Bij deze laatste vind je de grootste Europese rozentuin.

DSCN0164B

Klik op de foto voor de volledige reeks

Bij het kasteel Groenenberg kun je de parktuin bezoeken. Een andere bezienswaardigheid (mooi of niet) is de tv-zendmast van de VRT met 300 m hoogte, het hoogste betonnen bouwwerk van de Benelux. Het Pajottenland is ook gekend voor zijn heuvels en af en toe waren er ook mooie panorama’s al viel het stijgen en dalen heel goed mee. De wandeling krijgt *** sterren. Er is voldoende afwisseling tussen verhard/onverhard, maar er wordt soms langs drukkere wegen gewandeld en ook redelijk wat tussen bebouwing. De natuurstukjes (langs de GR 512) zijn dan wel heel mooi.

Advertenties

2 reacties op ‘Sint-Pieters-Leeuw (GR 512; nr. 3; dagstappergids Vlaams-Brabant): Kastelen in het Pajottenland (25-07-09)

  1. Het klinkt en het ziet er niet slecht uit. Die onvolprezen streekbiertjes kunnen het bovendien alleen nog maar aanlokkelijker maken. En dat het op de GR 512 ligt betekent dat we dat alles ooit nog zelf zullen meemaken.
    Bedankt voor het voorsmaakje 🙂

    Like

  2. Die bloemetjes op je vijfde foto hebben we overlaatst speciaal opgezocht in een natuurboek, want we vinden ze ook zo mooi.
    Het is ‘akkerwinde’ en bloeit blijkbaar maar slechts één dag.

    Like

Reacties zijn gesloten.