Jezus-Eik – Bosvoorde – Jezus-Eik (GR 512 – GR 126 – GR 579; nr. 5; dagstappergids Vlaams-Brabant): Op zoek naar den Boschgeest in het Zoniënwoud (12-09-09)

Dagstapper nr. 5 (22,9 km) uit de Dagstappergids Vlaams-Brabant vertrekt in Jezus-Eik en verkent vooral het Zoniënwoud. Na een aanlooproute volgen we 8 km lang de GR 512 (Diest-Geraardsbergen), daarna schakelen we over op de GR 126 (Brussel-Semois) die we 7,5 km volgen en vervolgens stappen we op de GR 579 (Brussel-Luik) voor 5,1 km. We sluiten de route af met nog een stukje van 1 km op de GR 512. Een groot aanbod aan GR-routes dus. Over de wandeling in het Zoniënwoud kan ik kort zijn. Het is er rustig wandelen met enkele heel mooie stukjes zoals het Eikendalvoetpad, het Berkenvoetpad en het Vuylbeekvoetpad. Uiteindelijk verlaat je het immense woud en kom je in het park Tournay-Solvay. Het domein bevat ondermeer een moestuin, een mooie boomgaard, verschillende vijvers, een rozentuin en een vervallen landhuis.

DSCN1469B

Via Watermael-Bosvoorde gaan we terug een stukje door het Zoniënwoud en bereiken we het park Ten Reuken en het Bergojepark. Langs deze mooie parken komen we aan het Rood Klooster. Dit was één van de 7 grote abdijen rond Brussel in de 14e eeuw. Enkel de boerderij, de molen en het molenhuis zijn overgebleven. Dit domein sluit aan op het Zoniënwoud en na nog enkele kilometers door het bos staan we terug aan het vertrekpunt. Een mooie wandeling (***) die ideaal is voor een warme zomerdag of in de herfst als de bladeren verkleuren. Ik was nog iets te vroeg voor die kleurenpracht. Veel onverharde paden maar allemaal goed begaanbaar. De wandeling kan dus gedaan worden met een driewielbuggy.

Advertenties

Een reactie op “Jezus-Eik – Bosvoorde – Jezus-Eik (GR 512 – GR 126 – GR 579; nr. 5; dagstappergids Vlaams-Brabant): Op zoek naar den Boschgeest in het Zoniënwoud (12-09-09)

  1. er zijn nog mooie plekjes in Belgie en jij weet ze ook welte vinden.Wat de bossen betreft,die zijn nu op zen mooist qua kleuring.Je was dus echt nog iets te vroeg
    Groetjes
    Erik

    Like

Reacties zijn gesloten.