Wandeling rond de Roques de Garcia in het Nationaal Park Teide in Tenerife (19-11-09)

Dat Tenerife niet alleen zon en strand is, kun je duidelijk zien in mijn eerste post over Tenerife. Een heel verrassend en prachtig landschap vind je terug in het Nationaal Park van de Teide, ingesloten in een grote ring van rotsen. De meer dan 2000 m hoog gelegen vlakte wordt in het park gekenmerkt door versteende lavastromen en markante vulkaankegels. De top van de Teide is ongetwijfeld de meest imposante vulkaankegel. Deze is met zijn 3717 meter de hoogste berg van Spanje. Het is zeker aan te bevelen een wandeling in het nationale park te maken. Er zijn wandelingen van alle moeilijkheidsgraden mogelijk, van een kort tochtje over de vlakte tot aan de beklimming van de Teide. Er is een overzichtskaart van het wandelgebied te krijgen bij de bezoekerscentra van het park. In de bergring rondom de Teide zien wetenschappers de restanten van 2 enorme, naast elkaar liggende vulkaankegels. De uit een aantal opvallende naalden bestaande rotsgroep Roques de García wordt beschouwd als het restant van de scheidingswand tussen deze kegels.

tenerife (100)C

Klik op de foto voor de volledige reeks

Na de top van de Teide te hebben bezocht in de voormiddag en een lunch in het Parador-hotel, beginnen we aan een wandeling rond de Roques de Garcia tegenover dit hotel. Deze wandeling is ca. 6 km en volgens het informatiebordje doe je er ongeveer 2u30′ over. Wij deden er uiteindelijk maar 1u45′ over. De wandeling gaat eerst langs een indrukwekkende rotsformatie: la roque Cinchado. Het eerste deel gaat over een breed, vlak pad langs de kleurrijke rotsen en met een mooi zicht op de Teide. Een blik achterom heeft ons een beeld van Montaña de Guajara & de Piedras Amarillas. Bij het verste punt verandert het uitzicht en komen we tussen de lava terecht. We dalen af naar de andere kant van de puntige rotsformatie en krijgen zicht op de uitgestrekte vlakte met zijn vele lavastromen. Tussen en over de lava stappen we nu naar een indrukwekkende rots genaamd ‘La Catedral’. Daar aangekomen volgt een lastig stuk. We zijn ondertussen een heel stuk gedaald en voor het laatste stuk moeten we steil stijgen tot aan het startpunt. Moe maar voldaan komen we boven. Dit was een mooie wandeling (****), niet echt moeilijk behalve de lastige beklimming op het einde.

Advertenties

2 reacties op ‘Wandeling rond de Roques de Garcia in het Nationaal Park Teide in Tenerife (19-11-09)

 1. heb je foto’s bekeken ,zeer mooi !!prachtige reis gemaakt ,ik hoop dit ook te doen ,daar ik per 1 januari 2010 op rust ga ! ik ga uit uw foto-album leren ,deze mooie plekjes te ontdekken !
  nog veel reisplezier !

  Like

 2. Moet prachtig zijn,
  Heb in juni 2009 de excursie naar de Teide gemist, tijdens onze Costacruise naar de Canarische Eilanden, wegens te weinig belangstelling in de gekozen taalrol ( Engels ) tot mijn ontsteltenis,
  Zou nog wel eens terug willen met het vliegtuig voor een Teidebezoek, echter op welk tijdstip is dit het best ( weder – uitzicht ) ?
  bedankt voor de foto’s

  Like

Reacties zijn gesloten.