Poeke: Poekekasteelroute (17-01-2010)

Wat een heerlijk wandelweer was het zondag. We trokken naar Poeke, een klein dorpje in de buurt van Aalter. De lus was 9 km en is een provinciale wandelroute van Oost-Vlaanderen. Je vertrekt aan de kerk van Poeke en maakt eerst een lus rond & door het kasteelpark en langs het kasteel van Poeke. Deze lus is overwegend onverhard en is het mooiste stuk van de wandelroute. Je steekt hierbij de Poekebeek over die na de dooi overvol was. Het kasteel van Poeke zelf is prachtig gelegen in het kasteelpark met omwalling en prachtige tuinen. Daarna volgt een tweede lus door landbouwgebied met veel geknotte wilgen en natte weiden. Op het verste punt kom je aan de Artemeersmolen en daarna keer je kronkelend terug naar het centrum van Poeke. Je passeert hierbij nog een oud, vervallen herenhuis de Reigerbeek. We sluiten de wandeling af in het plaatselijke café en genieten van een warme soep. Een rustige wandeling (die blijkbaar populair is, samen met ons deden nog 3 andere groepjes wandelaars deze route) met een mooi eerste lusje. Het tweede deel is volledig verhard en je moet regelmatig uit de kant voor auto’s. Dus ** waard.

DSC_0046B

Klik op de foto voor de volledige reeks

 

Advertenties

3 reacties op ‘Poeke: Poekekasteelroute (17-01-2010)

  1. Nonde… zo’n schoon foto’s en dat wil ik ook natuurlijk zien… ik dus aan’t zoeken in Marchinggids of er een wandeltocht is aldaar… niet dus eh! Op hoop van zegen passeert er eens tocht langs dit mooie kasteel. Prachtige foto’s!

    Like

  2. Annelies,
    we hebben vandaag 2de paasdag eveneens deze wandeling gemaakt. Ik ben het volledigmet je eens dat het eerste stuk bijzonder aangenaam is. Gelukkig was er weinig verkeer op de verharde wegen zodat we niet vaak aan de kant moesten. Al bij al een mooie wandeling.

    Like

Reacties zijn gesloten.