Bossuit: Bouvrie wandelroute (09-01-2011)

De eerste wandeling van het jaar zit erop, ik zal maar zeggen wandelingske. Het was maar een korte wandeling van 5,5 km. Klik hier voor meer informatie. De wandeling start in Bossuit aan het streekbezoekerscentrum West-Vlaamse Scheldestreek aan de monding van het kanaal Kortrijk-Bossuit in de Schelde. Eerst stap je een kort stukje langs de Schelde, daarna doorkruis je Bossuit op weg naar het kasteel van Bossuit. Dit gaf nogal een verwaarloosde indruk. Vanaf dan verlaat je de bebouwing en kom je terecht in landbouwgebied. De wandeling is volledig vlak maar je ziet dat je hier aan de voet van de Vlaamse Ardennen bent met zicht op de Kluisberg en de heuvelende omgeving. Je passeert enkele prachtige oude hoeven waaronder het Goed te Bouvrie. Daarna volgt een stukje spoorwegbedding en je keert terug naar Bossuit langs het kanaal. Je loopt op het jaagpad dat hier heel ver van het kanaal ligt. Dit komt omdat een bredere en diepere bedding gegraven werd naast het oude kanaal en het oude kanaal opgevuld werd. Bijna in Bossuit is een kort stukje niet opgevuld en is nu een reservaat. Uiteindelijk kom je terug aan het bezoekerscentrum waar je iets kan drinken/eten of de tentoonstelling bezoeken. Het mooie weertje lokte blijkbaar veel volk naar buiten want verschillende wandelaars deden deze wandeling. Niet echt een hoogvlieger maar toch een aangename wandeling met veel autovrije stukken en rustige landbouwwegen.

DSC_0026-2.jpg

Klik op de foto voor de volledige reeks

Kenmerken:

 • 5,5 km
 • startplaats: Streekbezoekerscentrum West-Vlaamse Scheldestreek in Bossuit (Doorniksesteenweg 402, 8583 Bossuit-Avelgem)
 • Bron: http://www.westtoer.be/westtoer/routes.aspx?id=152
 • toegankelijk voor buggy’s
 • aard van de wegen: asfalt en klein stukje onverhard  
 • ** 
Advertenties

Een reactie op “Bossuit: Bouvrie wandelroute (09-01-2011)

 1. Bedankt voor de tip! Ziet er een mooie wandeling uit met prachtige zichtjes op de Schelde. Voor als het eens wat korter mag zijn.
  Ondertussen heb ik mijn wandelingen op mijn blog verzameld onder een apart rubriekje. Mijn blog is immers geen pure wandelblog, maar toch zijn de wandelingen/uitstappen er een belangrijk onderdeel van.
  Aangename wandelgroeten en tot….:) Hilde

  Like

Reacties zijn gesloten.