Gottem-Leiearm-Grammene-Wontergem-Dentergem-Gottem: In het teken van de Leie en de vlasindustrie (10-04-11)

Deze wandeling is dagstapper nr. 8 uit de Dagstappergids Oost-Vlaanderen en is 23 km lang waarbij je een stukje op de GR 129 stapt en een langer stuk op de GR 128. Verschillende delen van de wandeling had ik al gedaan en ik was dus benieuwd naar de nog-niet gewandelde stukken. Je vertrekt in Gottem via de GR 129 en bereikt al snel het Schipdonkkanaal. Samen met de vele wielertoeristen wandelen we richting Deinze. Na het passeren van een brug verlaat je het kanaal en de GR 129 en via een veldweg bereik je de Oude Leie. Deze oude Leiearm blijft een hele tijd de metgezel tot in Deinze. Onderweg heb je een mooi zicht op Grammene en passeer je de karakteristieke spoorwegbrug. In Deinze pik je de GR 128 op en opnieuw langs de Leie keer je terug naar Grammene. Dit stukje was het mooiste stukje van de wandeling maar een beetje eentonig. Vanaf Grammene volgen vooral asfalt- en betonwegen en enkele tegelpaden door een landschap met weiden, akkers en boerderijen. We verlaten de GR 128 en stappen richting Dentergem en de vallei van de Oude Mandelbeek. Deze vallei is landschappelijk waardevol. Uiteindelijk keren we via de GR 129 terug naar Gottem. Een beetje een saaie wandeling als algemene conclusie.

Foto’s (het wil maar niet lukken om een foto in te voegen, hulp is altijd welkom): http://www.flickr.com/photos/ambigirl/sets/72157626491200856/

Kenmerken:

 • 23,0 km
 • startplaats: kerk van Gottem 
 • Bron: Dagstappergids Oost-Vlaanderen (Lannoo)
 • niet toegankelijk voor buggy’s
 • aard van de wegen: graswegen langs de Leie, beton- en asfaltwegen, enkel tegelpaden
 • **

 

 

Advertenties

3 reacties op ‘Gottem-Leiearm-Grammene-Wontergem-Dentergem-Gottem: In het teken van de Leie en de vlasindustrie (10-04-11)

 1. Hallo,
  We hebben inderdaad net als jij de Dagstappergidsen ontdekt, en hebben voor een tijdje het Aktivia-gebeuren vaarwel gezegd. Een beetje te commercieel geworden vonden we en bovendien een beetje te competitief gericht. Geef ons dan maar de zalige rust van het wandelen langs GR-paden, maar daar zul je wel jezelf een beetje in herkennen. Trouwens de Ardennen liggen nu ook weer niet zo veraf, het vergt natuurlijk wel een beetje vroeg opstaan, maar de voldoening is nadien des te groter. Misschien tot ergens onderweg langs één of ander GR-pad…

  Like

 2. Een afbeelding invoegen op een skynetblog is normaal redelijk eenvoudig. Als je op de 2 rij icoontjes (boven het vak waarin je tekst invoert) op het 12de icoontje (van links te beginnen) klikt, kan je normaal heel gemakkelijk een foto invoegen die op je pc staat. En je kan normaal ook een foto van een site posten op die manier, maar of dat eenvoudig is, weet ik niet, die mogelijkheid gebruik ik nooit.

  Like

Reacties zijn gesloten.