Deurne-Oelegem-Deurne (GR 12 & GR 565): Van kasteel naar kasteel langs vergeten paden (26-06-2011)

Na mijn korte reis pikte ik mijn dagstapperwandelingen terug op. Ik trok naar Deurne voor dagstapper nr. 7 uit de Dagstappergids Antwerpen. De wandeling zelf is 25,6 km en kan evt. verlengd worden tot 28,8 km door een ommetje naar het provinciaal domein Vrieselhof. Als ik de kaart bekijk, zie ik dat de wandeling in de buurt van de E313 loopt en tussen drukbebouwd gebied. Dit ziet er niet echt veelbelovend uit maar de inleiding van de wandeling klinkt aantrekkelijker door de verschillende ‘trage wegen’ die gebruikt zullen worden en de GR 12 & GR 565 die als leidraad zullen dienen. Zelfs het stuk tussen de GR 12 & GR 565 wordt aangeprezen als een mooie verbindingsweg via het 4-kerkenpad. Maar ik moet jullie teleurstellen: deze wandeling is niet echt een aanrader. De ‘trage wegen’ stukjes zijn er maar je blijft in een bebouwd gebied lopen. Gelukkig zijn er wel enkele mooie, groene parken die je doorloopt zoals het provinciaal domein het Rivierenhof, stukje langs de vestinggracht van Fort II te Wommelgem, een stukje Zevenbergenbos, het park Schildehof en het park van Wijnegem. Tussen deze stukken vind ik het jammer genoeg niet de moeite. Het stuk op de GR 565 vind ik ook niet goed. Je loopt vooral tussen de villa’s maar ik denk dat er beterschap op komst is. Want er is een nieuwe topogids op komst en de bewegwijzering ter plekke wordt reeds aangepast. Gelukkig kun je na het Schildehof kiezen voor een variant stuk en ik verlaat de villawijk en kies voor het Albertkanaal. Het sluiscomplex van Wijnegem is wel indrukwekkend. Na het verlaten van het park van Wijnegem is de terugweg naar Deurne het slechtste stuk van de hele lus. Conclusie: ** waard en GR 12 is het beste stuk en doet zijn best om in een drukbebouwd gebied toch de aangenaamste stukjes op te zoeken.

DSC_0011B.jpg

Klik op de foto voor de volledige reeks

Kenmerken:

  • 25,6 km 
  • startplaats: Ingang provinciaal domein Rivierenhof aan de Ruggeveldlaan (parking) 
  • Bron: Dagstappergids Antwerpen (editie 2007)
  • Toegankelijk voor buggy’s
  • aard van de wegen: onverhard in de parken en op de trage wegen, al de rest asfalt of beton of voetpaden 
  • **

 

Een gedachte over “Deurne-Oelegem-Deurne (GR 12 & GR 565): Van kasteel naar kasteel langs vergeten paden (26-06-2011)

  1. Ik vond toevallig deze blog. Zelf ben ik sedert maart aan de Dagstappers van Antwerpen begonnen en heb er intussen 15 van gedaan.
    Grappig is wel dat we dikwijls dezelfde foto’s hebben getrokken.
    Ook uw commentaren (en de *-beoordeling) stemmen overeen: Ik heb het meest genoten van de wandeling in Westerlo, en die in Geel was voor mij ook de grootste tegenvaller.

    Like

Reacties zijn gesloten.