Ingooigem: Stijn Streuvels wandelroute (11-12-2011)

Eerst en vooral een fantastisch 2012 met veel wandelplezier gewenst!!! Ik keer wel nog even terug naar 2011 voor een kort verslagje van de laatste wandeling van 2012. Deze keer gingen we naar Ingooigem en starten we aan het geboortehuis van Stijn Streuvels. Dit is ingericht als museum maar nu tijdelijk gesloten wegens renovatiewerken. De wandeling is 6,4 km lang en loopt over heel wat veldwegen en tegelpaden. Je krijgt zicht op Tiegem, de Scheldevallei en de Kluisberg en stapt langs de Bergmolen en het Sint-Arnolduspark. Via een mooi valleitje krijg je zicht op het vlakke West-Vlaanderen en daarna gaat het langs het Schernaaihof naar de kerk van Ingooigem waar zich een monument bevindt voor Stijn Streuvels. Nog even langs de drukke weg en je staat terug aan het Lijsternest. Een korte maar mooie wandeling (****).

DSC_0011-2.jpg

Klik op de foto voor de volledige reeks

 

Advertenties

2 reacties op ‘Ingooigem: Stijn Streuvels wandelroute (11-12-2011)

 1. Beste
  Bij Woef zijn we steeds op zoek naar toffe wandelingen. Mocht je interesse hebben om een van jouw trajecten eens te zien verschijnen stuur dan gerust een verslagje door met enkele toffe foto’s. Meestal rekenen we op een drie tot vier pagina’s.
  Routes afgelegd met hond zijn leuk maar niet noodzakelijk. In ruil wordt jouw website natuurlijk duidelijk vermeld bij het artikel.
  Vriendelijke groet
  Claudine

  Like

 2. Ook voor jou een vrolijk wandeljaar gewenst. Zoals steeds weer mooie foto’s. Gisteren thuis de storm uitgezeten en alweer wachtend op de storm van morgen. Geen ideaal wandelweer. Vrijdag trek ik naar de Kempische Heuvelrug in Kasterlee voor een korte groepswandeling met collega’s. Na mijn koud-natte ervaring in Borgloon is het wachten op stabiel wandelweer voor weer een langere dagstapper.

  Like

Reacties zijn gesloten.