GR 131 Etappe 2: Knesselare-Hertsberge (17 km) (11-02-12)

Het is alweer bijna een maand geleden dat we met de GR 131 gestart waren. Tijd dus voor een vervolg. Dit weekend stapten we van Knesselare naar Hertsberge. Het eerste deel tot Sint-Joris-ten-Distel loopt over rustige asfaltwegen en is minder interessant. Vanaf Sint-Joris-ten-Distel verandert het landschap en komen we in de bosrijkere streek van West-Vlaanderen. We steken het kanaal Brugge-Gent over en maken een ommetje in het dorpje. Daarna steken we de spoorlijn Gent-Brugge en tenslotte de E40. Eenmaal de E40 over begint de wandeling beter te worden. We wandelen langs en later door het bos van het Bulskampveld. Eigenlijk wel jammer dat de GR 131 (GR 130) hier toch niet wat meer het bos doorkruist. De GR 129 die even ons gezelschap houdt, doet dit wel en er zijn nog genoeg mogelijkheden om hier een mooiere kronkel te maken. Waar de GR 129 ons verlaat, wandelen we verder door het bos maar het is hier helemaal verkaveld met grote villa’s. Gelukkig volgt helemaal op het einde nog een stukje natuur langs de Getebeek. Onze etappe eindigt op de Kraaiveldstraat. Voor mij was deze etappe iets minder dan de vorige etappe. Gelukkig was het tweede deel iets beter maar er zijn volgens mij betere alternatieven.

DSC_0023.jpg

Klik op de foto voor de volledige reeks

Advertenties

3 reacties op ‘GR 131 Etappe 2: Knesselare-Hertsberge (17 km) (11-02-12)

  1. Annelies, zou je de wandeling aanbevelen? Ik las ergens op een blog over iemands teleurstelling m.b.t. de wandelparcours in ‘de Vlaanders’. Waarschijnlijk overdreven. Zelf heb ik nog maar één Dagstapper gedaan in Oost-Vlaanderen; ik was er toen matig tevreden over en heb er sindsdien geen meer geprobeerd. Groetjes.

    Like

  2. Mooie winterbeelden. Inderdaad Bulskampveld via GR 131 is nogal teleurstellend. Verkavelde bossen zijn van het lelijkste in Vlaanderen om door te wandelen. GR 129 die je even volgde toont idd een heel ander beeld van de West-Vlaamse bossen. Het traject van 129 rijgt daar een pak boskilometers aan elkaar. Geen verkavelde percelen maar schitterende beuken- en eikendreven en hier en daar ook meer wilde bospaadjes. Very aan te raden is het hele stuk Lippensgoed –> Doomkerke!

    Like

  3. Ik heb ook nog enkele GR’s klaar liggen om te wandelen, het kan natuurlijk niet altijd even interessant zijn. Wel spijtig als er andere alternatieven zijn. I.v.m. de film “The Girl With The Dragon Tattoo”: wij vonden het een aanrader. Mooi gefilmd, knappe vertolkingen en wij kijken zeker uit naar de twee vervolgen.

    Like

Reacties zijn gesloten.