Kustwandelroute etappe 5: Oostende-Westende (18 km) (07-03-2015)

Ze hadden een weekend voorspeld met mooi weer en dan vooral op zondag zou het echt lenteweer worden. Omdat ik al andere plannen had op zondag, trok ik op zaterdag naar de kust om de kustwandelroute verder te stappen. Doordat de zon niet volledig doorbrak en er vooral sluierbewolking was, bleef het de ganse dag wel nog fris maar toch was het goed wandelweer. De auto werd geparkeerd in Westende-Bad en van daaruit werd de tram genomen naar Oostende, halte Weg naar Vismijn. Er volgde een mooi stukje langs het Visserijdok waar de visnetten en vissersboten lagen. Op het einde van het dok zagen we in de verte het Fort Napoleon en passeerden we een vuurtoren. Daarna moesten we de veerboot nemen die ons op de dijk van Oostende bracht. Er volgt nu een lang stuk op de dijk tot net na Mariakerke-Bad omdat er hier geen parallelle route is op het wandelnetwerk. Onderweg passeren we verschillende kunstwerken en de Koninklijke galerijen. In Mariakerke-Bad wordt de dijk dan even verlaten en krijgen we gezelschap van GR 5A wanneer we op een verhard pad langs de duinen met zicht op de luchthaven van Oostende tot in Raversijde stappen. Hier gaan we weer naar de dijk en volgen die richting Middelkerke. We passeren Atlantikwall, een complex van gerestaureerde bunkers en loopgraven uit WOII dat je kunt bezoeken. Net na dit complex verlaten we terug de dijk en lopen terug samen met GR 5A tot in Middelkerke centrum, eerst via een mooi verhard pad in de duinen en dan langs een rustige weg tot het gemeentelijk park dat we doorkruisen. Daarna gaan we nog eens naar de dijk dat we bereiken thv het casino van Middelkerke. Op de dijk staan verschillende stripfiguren want ieder jaar in Middelkerke is er een stripfestival. Omdat we al heel de tijd op de dijk wandelen, besluiten we om via het strand naar Westende te wandelen waar het ondertussen rustig is en dus de hond vrij kan los lopen. Het beestje leeft helemaal op en rent van de ene kant naar de andere kant. Bij de Rotonde verlaten we het strand en dan is het nog maar een klein stukje naar ons eindpunt. Op de GPS staat 18 km.

DSC_2717.jpg

Klik op de foto voor de volledige reeks

Advertenties

2 reacties op ‘Kustwandelroute etappe 5: Oostende-Westende (18 km) (07-03-2015)

  1. woooow, super! wat een prachtige foto’s weer Annelies! jouw foto’s komen op Flickr echt mooi tot hun recht. heerlijk om zo virtueel met je mee te kunnen wandelen.
    groetjes, Hilde

    Like

  2. Mooie heldere foto’s, Annelies. Ik heb me net de topogids GR 5A aangeschaft, dus binnen afzienbare tijd begin ik van Antwerpen richting kust te stappen. Intussen heb ik echter niet zo veel tijd om te wandelen en vallen er hier en daar nog losse eindjes te rapen 😉

    Like

Reacties zijn gesloten.