GR 5 etappe 7: Bergen-op-Zoom – Essen (18 km) (15-10-2016)

Ons laatste GR5 weekendje van het jaar zit erop. We stapten ditmaal van Bergen-op-Zoom tot Kalmthout met overnachting in Essen in het Natuurvriendenhuis De Berk. We namen de trein in Kalmthout via Roosendaal naar Bergen-op-Zoom. Daar konden we onmiddellijk aansluiten op de GR 5. Deze keer gingen we zonder topogids op stap omdat een nieuwe uitgave verwacht wordt in februari 2017 maar de gpx-track van Grote Routepaden en de bewegwijzering bracht ons zonder problemen tot in Kalmthout.

DSC_9926.jpg

Via enkele woonwijken en een parkje werden we Bergen-op-Zoom uitgestuurd. Eenmaal de autosnelweg A4 voorbij kwamen we in het groen terecht en passeerden we de Stayokay van Bergen-op-Zoom. Daarna volgen er enkele mooie dreven door de bosrijke omgeving van Bergen-op-Zoom. Uiteindelijk komen we bij de Wouwse bossen bij Wouwse plantage waar de paadjes iets smaller zijn en meer kronkelen. De GR 5 gaat niet door het centrum maar gaat onmiddellijk via een fietspad langs de Zoom tot de Belgische grens. We blijven de grens een tijdlang volgen tot net voor de spoorlijn bij Essen. We passeren de quarantaine stallen en thv het station van de GR 5 verlaten we de GR 5 om nog een 1,5 km verder te stappen tot onze slaapplaats.

DSC_9947.jpg

Klik op de foto voor de volledige reeks

Conclusie: een aangename, rustige etappe door een groen gebied.

 

Advertenties

3 reacties op ‘GR 5 etappe 7: Bergen-op-Zoom – Essen (18 km) (15-10-2016)

  1. Na Essen kwam het mooiste stuk vonden wij ..en het lange stuk op het fietspad in de Wouwse plantage vonden wij het minste , de volgende tocht nu vanaf Brecht zal ook met een overnachting gepaard gaan vrees ik ..Grts Leen

    Like

  2. Zijn jullie toch al vertrokken; ik heb geprobeerd je te bereiken nadat ik de noodzakelijke pagina’s ingescand had maar ik had zelf geen email-adres. Voorts deel ik de mening van Leen. Groeten en laat iets weten als ik alsnog de scan moet doorsturen 🙂

    Like

  3. @ Guido: we zijn tot in Kalmthout gewandeld. Ik zal je mijn email via Google+ doorsturen. Maar scans hebben we niet meer nodig. Toch bedankt! Nu gaan we wachten op de nieuwe uitgave.

    Like

Reacties zijn gesloten.