Zuid-Afrika (08-10-2017 tem 31-10-2017)

Het is al even geleden dat ik hier nog iets gepost heb en ik sta dan ook nog enkele blogs achter met al weer 2 etappes op de GR 5 en één etappe met de GR 561. Maar enkele weekendjes en een reis naar Zuid-Afrika zijn de reden hiervoor.

Eerst wil ik jullie even laten meegenieten van de foto’s van Zuid-Afrika vooraleer terug op de wandelblogs te focussen.

We vertrokken in Johannesburg waar we het Apartheidsmuseum bezochten. Een kort bezoekje aan Pretoria en we trokken op weg naar de Blyde River canyon waar we voor het eerst kennis maakten met de prachtige natuur van Zuid-Afrika. Daarna ging het naar het Krugerpark voor 4 dagen waar we uitgebreid kennis maakten met de Big Five en de vele andere dieren. Een speciale ervaring.

Na het vele zitten in de auto in het Krugerpark konden de benen eens gestrekt worden in de Drakensbergen met de Tegula Gorge Walk. Prachtig maar bij de afdaling had de knie het wat lastig. Vervolgens trokken we naar Lesotho voor een mooie wandeling naar enkele prehistorische schilderingen. Via Graaff-Reinet en het mooie viewpoint Valley of Desolation trokken we naar de kust en de Garden Route.

De Ottertrail werd verkend in het Tsitsikamma NP en er werd aan ziplinen gedaan. Aan de Plettenberg baai deden we een prachtige rondwandeling in het Robberg Nature reserve.

Daarna trokken we even het binnenland terug in om stokstaartjes te spotten in Oudtshoorn. Vervolgens werden walvissen gespot in Hermanus en pinguïns in Betty’s Bay vooraleer naar Kaapstad te rijden.

Hier kon de beklimming op de Tafelberg en een bezoek aan Robbeneiland niet ontbreken. Ook de Cape Peninsula werd bezocht met Kaap de Goede Hoop en Cape Point.

Een aanrader!

Zuid-Afrika, Johannesburg, Kaapstad, Tsitsikamma NP, Krugerpark, Big Five, Hermanus, Oudtshoorn

Klik op de foto voor de volledige reeks

Advertenties

3 reacties op ‘Zuid-Afrika (08-10-2017 tem 31-10-2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s